top of page

Η Veridos και η Ματσούκης γιορτάζουν 50 χρόνια συνεργασίας
Πριν από μισό αιώνα, η Veridos και η Ματσούκης ξεκίνησαν τη συνεργασία τους: Μια παραγγελία από την Giesecke+Devrient (G+D), η οποία αργότερα ξεκίνησε τη συνεργασία της Veridos μαζί με τη Bundesdruckerei και εξελίχθηκε σε έναν παγκοσμίως κορυφαίο κατασκευαστή ταυτότητας - Veridos Matsoukis.

Ήταν το 1973, όταν η G+D, η οποία αργότερα το 2015 ίδρυσε μαζί με τη Bundesdruckerei τη θυγατρική Veridos για τη παροχή λύσεων ταυτοποίησης στην Διεθνή αγορά, έκανε την πρώτη της παραγγελία στην οικογενειακή εταιρία «Α. Ματσούκης ΑΕ» για την παραγωγή διαβατηρίων στην αραβική γλώσσα, η οποία μάλιστα διαβάζεται από δεξιά προς τα αριστερά. Αυτή η παραγγελία σηματοδότησε την έναρξη δεκαετιών συνεργασίας.

Η εταιρία «Α. Ματσούκης» υπηρέτησε ως προμηθευτής διαβατηρίων για τη G+D έως το 2007, όταν η G+D αποφάσισε να εντάξει τον αξιόπιστο συνεργάτη της και απέκτησε το 60% των μετοχών της εταιρείας. Το 2016, με την ίδρυση της Veridos GmbH οι μετοχές μεταφέρθηκαν στην νέα κοινοπραξία και γεννήθηκε η εταιρεία Veridos Matsoukis.

Αρχικά ως εταίρος, στη συνέχεια ως μέρος της G+D και της Veridos, η εταιρία «Ματσούκης» εξελίχθηκε σε έναν κορυφαίο παγκόσμιο κατασκευαστή εγγράφων ταυτοποίησης. Τα τελευταία χρόνια, εγκατέστησε ειδικές εκτυπωτικές μηχανές για την εκτύπωση χαρακτηριστικών ασφαλείας, αυτοματοποιημένες γραμμές για την παραγωγή διαβατηρίων καθώς επίσης και παραγωγής ηλεκτρονικών εξωφύλλων για διαβατήρια της G+D. Σήμερα, η «Veridos Matsoukis» παράγει σύγχρονα ηλεκτρονικά διαβατήρια που πληρούν τα υψηλότερα πρότυπα ασφαλείας και ποιότητας.

Για λογαριασμό της Veridos, η «Veridos Matsoukis» προμηθεύει σήμερα ταξιδιωτικά έγγραφα σε περισσότερες από 40 χώρες σε τέσσερις ηπείρους. Στην Ευρώπη, αυτές περιλαμβάνουν την Δανία, Λετονία, Κύπρο, Κόσοβο και Βόρεια Μακεδονία, και στην Αφρική, χώρες όπως Ουγκάντα και Μποτσουάνα.

Στην Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική, η Κόστα Ρίκα και η Δομινικανή Δημοκρατία βρίσκονται ανάμεσα στις χώρες που εφοδιάζονται, ενώ στην Ασία, το Μπανγκλαντές είναι ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες. Κάθε χρόνο, η Veridos Matsoukis παράγει περισσότερα από οκτω εκατομμύρια σύγχρονα ηλεκτρονικά διαβατήρια.

Το τμήμα Ερευνας και Ανάπτυξης της εταιρείας εργάζεται συνεχώς πάνω σε καινοτομίες για την αύξηση της αντοχής στην πλαστογράφηση των κυρίαρχων εγγράφων, βελτιστοποιώντας την άνεση και ενισχύοντας τη βιωσιμότητά τους. Τα τρέχοντα έργα είναι αφιερωμένα σε πιο βιώσιμα εγγράφα ασφαλείας που επωφελούνται από την πιο πράσινη χρήση υλικού και διαδικασιών παραγωγής. Αυτές οι βελτιώσεις στον κύκλο ζωής των εγγράφων μειώνουν την εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα και ικανοποιούν την αυξανόμενη επιθυμία των κρατών για οικολογικά φιλικά έγγραφα.

«Η Veridos Matsoukis συνεχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχημένη ιστορία της G+D και της Veridos, και είναι αδιανόητο να φανταζόμαστε το χαρτοφυλάκιό μας χωρίς την Ελληνική μας ομάδα ειδικών στον τομέα της ασφάλειας», εξηγεί ο Marc-Julian Siewert, Διευθύνων Σύμβουλος της Veridos. «Η εταιρεία αποτελεί την παραγωγική μας μονάδα για διαβατήρια όταν οι πελάτες μας δεν έχουν κρατικό τυπογραφείο και δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν την παραγωγή μόνοι τους. Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεργασία μας με τη Veridos Matsoukis - επειδή δεν είναι μόνο ένας παραγωγός πρώτης κλάσης εγγράφων ασφαλείας, αλλά και ένας κορυφαίος προωθητής των τάσεων και των καινοτομιών».«Η συνεργασία μας με τη G+D και η ένταξή μας στην εταιρεία ήταν πραγματικά επωφελής - για και τις δύο εταιρείες», σχολιάζει ο Δημήτριος Ματσούκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Veridos Matsoukis. «Συνδυάζοντας την εμπειρία και την τεχνογνωσία μας με τη γερμανική τεχνολογία, καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη πολλών χωρών σε όλο τον κόσμο και να δημιουργήσουμε ένα σημαντικό κέντρο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας».

Comments


bottom of page